Monitor voor de bewakingscameraBewakingscamera kleine monitoren overzicht

De beelden van de beveiligingscamera kunt u bekijken op een bewaking monitor. En de beelden kunnen ook op een TV worden bekeken via een scart verloopkabel naar de bewakingscamera recorder. Op de recorder zitten vaak 2 monitor uitgangen één met een BNC aansluiting en één VGA aansluiting de duurdere modellen zelfs met HDMI. En bij EverFocus en Win4NET zelfs 2x een BNC en een VGA of HDMI aansluiting.
De BNC aansluiting is bedoelt voor een coaxkabel. Op de BNC ingang van de recorder kunt u direct een beveiligingscamera aansluiten of een harddisk recorder koppelen met de camera.
Een VGA aansluiting deze zit op praktisch elke computer monitor en ook deze kunt u op de DVR recorder aansluiten zij het dat de kabellengte daarvan beperkt is. Om de monitor op grotere afstand van de recorder te plaatsen maakt u gebruik van de BNC aansluiting en een monitor met coax dus de BNC ingang.
Het beeld formaat van 17´´ of 19´´ is uitstekend geschikt om één tot vier camera´s tegelijk in beeld te brengen. Om nog meer camera´s tegelijkertijd in beeld is 24´´ een 26´´ de betere keuze.

Een echte CCTV monitor geeft een mooier beeld in combinatie met een bewakingscamera's.

De betere CCTV monitoren hebben een 3D filter techniek aan boord. Het beeld is daarmee zichtbaar mooier.